mandag 21. juli 2008

"Utrolig hvor høye skatter man tåler"


Nordmenn må være et masochistisk folkeslag. Ifølge Dagens Næringsliv er folk, etter flere år med rødgrønn svadapolitikk, mer positivt innstilte til å betale ymse skatter og avgifter.

Bensinavgiften, nybilavgiften og dokumentavgiften er fremdeles de tre mest forhatte avgiftene. Nybilavgiften er intet annet enn en hån mot norske bilister, og burde vært avskaffet for lenge siden. Hvorfor skal det være noe annet enn mervediavgift på kjøp av en bil? Dokumentavgiften er en bisarr måte for staten å sko seg på allminnelige folks behov for å flytte på seg. Den eneste av disse "hatavgiftene" som faktisk er rimelig, forutsatt at man hadde fjernet nybilavgiften slik at folk flest hadde råd til å kjøpe en ny og drivstofføkonomisk bil som oppfyller de kriterier man har til størrelse og komfort, er bensinavgiften. Den kan da regulere folks bilkjøp og ikke minst kjørevaner, slik man ser i USA, der enorme SUV'er på billigsalg står og støver ned hos forhandleren, ene og alene på grunn av bensinprisen.

Det som overrasker meg mer er at det begynner å bli større aksept for at formueskatten og toppskaten er for lav! Hva i alle dager? Formueskatten er skatt på penger som allerede er beskattet opp til flere ganger. Den er direkte umoralsk, og burde avskaffes på flekken. Toppskatten gir en marginalskatt på over 50%, har et innslagspunkt som en stor del av Norges befolkning rammes av, og man ønsker å øke den? Disse to sistnevnte skattene er nærmest ene og alene grunnen til at jeg pakket kofferten og flagget ut, men nordmenn flest synes å trives med å la staten disponere deres inntekter og formuer. Dere er rett og slett masochister hele gjengen.

1 kommentar:

wizard sa...

jeg leker også med tanken om å flytte ut fra dette bakvendtlandet...hvor har du flyttet til og hvordan er det praktiske rundt dette? ser ikke for meg at staten gir så lett slipp på hverken deg eller pengene dine...