torsdag 10. juli 2008

Avgift på avgiften

En liten kuriositet fra Aftenposten.no: Vær forberedt på å betale moms på toppen av de allerede aggressive bompengeavgiftene dersom du kjører leiebil. Dette fordi norske skattemyndigheter da tolker en bompassering med Autopass-brikke som en tjeneste. Jo takk, det er vel omtrent en like stor tjeneste som å få lov til å betale skatt, eller betale en fartsbot. Hvorfor ikke slenge 25% moms oppå disse også, for eksempel? Her kan det være mye penger å hente.

Et annet komisk moment i denne artikkelen er Jonas Berntzen, mannen som gjorde Aftenposten oppmerksom på det hele. Følgende sitat er hentet fra artikkelen:
- Pengene betyr i og for seg ingenting, men som aktivt Venstre-medlem synes jeg det er merkelige regler, sier Berntzen.
Nei, at pengene ikke betyr noe skulle da bare mangle! Å bry seg om slike bagateller er jo bare harry. Men hvorfor disse reglene skulle være spesielt merkelige for en Venstremann har jeg litt vanskeligere å forstå? Hva har egentlig hans Venstre-medlemskap med noe som helst å gjøre i denne saken? Om noe så kan vi jo takke tidligere samferdselsminister, riksklovn, og Venstre-medlem Torild Skogsholm for en lang og pinefull rekke av bomstasjoner rundt omkring i landet.

Ingen kommentarer: