tirsdag 1. juli 2008

Om å jobbe uten å skade miljøet

BT.no kan i dag avsløre (ja, agurktiden har begynt...) at den selvutnevnte miljøforkjemperen Sting ikke er like glad i å leve som han selv lærer. I helgen har han benyttet et privatfly for å transportere seg selv fra Leipzig til London, en strekning som det burde være helt uproblematisk å fly med et vanlig rutefly. Om miljøtankegangen stakk en smule dypere burde det faktisk gå helt utmerket å ta toget også. Kommunikasjonene på kontinentet er faktisk ganske bra!

Stings kone forsvarte sin ektemann med å insistere på at det er «vanskelig» for en musiker å jobbe uten å skade miljøet.

Dette høres jo ut som det samme argumentene norske politiere ynder å bruke for å rettferdiggjøre sin egen miljøskadelige livsstil, mens mannen i gata skal holdes nede for enhver pris. Høres det ikke kjent ut med argumenter som "men vi er jo politikere, vi behøver bilen i jobben vår", og "selvsagt må vi kunne parkere på jobben, vi trenger jo bilen". For ikke å snakke om alle kreative studieturer som foregår (med ektefelle) på business eller første klasse, og på luksushoteller med liten omtanke for naturen. Det er jo en viktig del av jobben, må vite.

Vel, en kjapp newsflash til Stings kone, norske politikere og andre forståsegpåere: Det er vanskelig for en vanlig arbeider også å jobbe uten å skade miljøet. Og man behøver ikke å være politier for å bruke bil i jobben sin, ei heller for å reise på forretningsreiser - om enn på mindre ekstravagant vis enn hva politikerne (og representanter for statlige selskaper) gjør.

Ingen kommentarer: