torsdag 17. juli 2008

Sprit på kreditt - ja takk!

Apropos rusmidler... Aftenposten kan i dag melde at Vinmonopolet prøver ut en ordning der man kan betale med kredittkort. På høy tid, vil jeg påstå! Dette særnorske fenomenet er et virkelig irritasjonsmoment når man kommer dit som turist. Ikke nok med at man betaler skjorten for en liten flaske med sprit, men så kan man ikke en gang ta fram sitt VISA-kort, eller andre kredittkort for den saks skyld, men er er nødt til å be om unnskyldning, løpe til nærmeste minibank for å ta ut kontanter, og returnere til en oppgitt kassadame og en lang kø av irriterte kunder. Jada, "been there, done that", og det er alltid like irriterende.

Kunne man bare gjort samme sak i dagligvarebutikkene så hadde det vært veldig kjekt. Det kan da umulig finnes noen ruspolitiske argumenter for at Kiwi eller Rema 1000 ikke skal ta utenlandske kort? Bortsett fra ølsalget da, kanskje.

1 kommentar:

Marius sa...

Been there done that selv! Med australsk VISA-kort på ferie i Norge, skulle jeg innom REMA og plukke opp middag. Men måtte i stedet filleriste lommeboka og skrape sammen hver minste femtiøring for å få med meg nok mat hjem til familien.