mandag 21. juli 2008

Vil samferdselsministeren endelig redusere trafikkulykkene?

Nå står ikke verden til påske. Dagbladet melder at samferdselsminister Liv Signe Navarsete, antakeligvis etter sterkt press og høylydt kritikk mot regjeringens fullstendige apati på området, åpner for å ta i bruk doble midtstriper med "rumlefelt" for å få bukt med noen av møteulykkene på norske veier. Dette er riktignok det billigste trikset samferdselsministeren kan fiske fram, etter fotobokser og lavere fartsgrenser, men det er i det minste en start.

Spørsmålet er hvor mange av Norges krøtterstier som kan utstyres med slike doble midtstriper. Og ikke minst hvordan dette skal finansieres. Jeg gjetter på flere bomstasjoner, i typisk norsk tradisjon.

Ifølge VG er ikke heller TryggTrafikk imponert over forslaget fra samferdselsministeren:
Direktør i Trygg Trafikk, Kari Sandberg, sier til VG Nett at det er positivt at noe blir gjort for å bedre trafikksikkerheten, men at det er midtrekkverk, ikke doble midtstriper som er løsningen.

- Vi vet at doble midtstriper er et forholdsvis billig tiltak som har en effekt på reduksjon i antall ulykker, men det vi burde få er midtrekkverk. Det er bra at noe blir gjort mens vi venter på midtrekkverk, bare det ikke tar alt for lang tid, sier hun.

Ingen kommentarer: