tirsdag 15. juli 2008

Hva er det med Volvo?


Nå når Volvos nye mini-SUV XC60 er rett rundt hjørnet kan det være på sin plass å ta en titt på motoriseringen. Og det er virkelig ingen interessant lesning:
2,4D - Den gamle dieseltraveren med 163 hester. Gjesp...
D5 - Også en gammel dieseltraver, litt spenstigere med 185 hester. I og for seg ingen dårlig motor, men den føles mildt sagt utdatert i en splitter ny bilmodell.
T6 - Gammel 6-sylindret bensinmotor på 285 hester, tørst som få.

Vi får altså ingen nye motorer tilpasset dagens krav til lavt forbruk, og hva jeg har fått med meg tilbyr ikke Volvo noen som helst "miljøoptimalisering" av noe slag, i motsetning til produsenter som for eksempel BMW med sin Efficient Dynamics. Man bygger med andre ord en splitter ny bil, og stapper den full av gammel og uinteressant dritt. Hvor blir det av XC60 2,5FT? Eller kanskje XC60 D5 Hybrid?

Jeg kan aldri tenke meg at Volvo kaprer nevneverdige markedsandeler med denne modellen så lenge motoriseringen er så uinteressant som den er. Det finnes rett og slett for mange gode konkurrenter. Kjedelig, ettersom det er en storselger Volvo behøver nå, sin økonomiske situasjon tatt i betraktning. Kanskje en satsing på nye og mer økonomiske motorer i de eksisterende modellene ville gitt bedre uttelling?

Ingen kommentarer: