mandag 7. juli 2008

Bergen sliter med befolkningsveksten

BT.no kan i dag melde at Bergen, som den eneste av de "store" byene i Norge, har en negativ flyttestrøm, altså at flere flytter fra byen enn det kommer nye folk til. Dette kommer ikke som noen stor overraskelse for oss som har tilbrakt en del tid der. Artikkelen inneholder en del kreative forklaringer til dette, men jeg tror nok byrådsleder Monica Mæland (H) treffer spikeren på hodet:

- Vi sliter på infrastruktur. Men gi det litt tid. Om ti år er jeg sikker på at vi har den mest moderne byen i Norge, sier byrådslederen.

Problemet er bare at Mæland med dette mener at "om ti år har vi en bybane, og dette holder tydeligvis til å være den mest moderne byen i Norge". Det er nemlig det eneste "lyspunktet", om man kan bruke et slikt ord, jeg har hørt om fra den kanten av landet. Og beklageligvis har man fremdeles ikke noe fornuftig finansieringsplan for denne, hverken hva gjelder bygging eller drift. Bilistene får, i form av bompenger, ta mesteparten av de budsjetterte utgiftene, og alle ekstraregningene som dukker opp. Ikke akkurat en gulerot, om man vil lokke til seg flere innbyggere.

Ingen kommentarer: