tirsdag 22. juli 2008

Egeland er usmakelig

NUPI-direktør Jan Egeland mener det er usmakelig av nordmenn å klage over økte bensinpriser. Dette fordi nordmenn angivelig "har vunnet i Lotto morgen og kveld". Selvsagt er det ingen tvil om at Norge er et bedre land å bo i for folk flest enn fattige og krigsherjede u-land, men diskvalifiserer dette det norske folk fra å kritisere den politikk som føres i landet? Skal nordmenn bare holde kjeft og være fornøyd med situasjonen slik den er bare fordi det finnes land der folk flest er værre stilt enn i Norge?

Jeg synes det er passe usmakelig av Egeland å forsøke å kneble en debatt om nasjonale forhold. Som direktør i NUPI, med fet lønn og frynsegoder av en annen verden, kan han gjerne hevde at han selv har vunnet i Lotto, både morgen og kveld. Denne livssituasjonen er dessverre ikke representativ for hele Norges befolkning.

En ting er jeg likevel enig med Egeland i: Man kunne gjerne brukt noen oljemilliarder ekstra til bistand. Det hadde vært en sympatisk gest fra et land som beriker seg hinsides enhver fornuft på folks lidelser rundt omkring i verden.

1 kommentar:

Morten Tobias sa...

Godt poeng. Jan Egeland er ei hellig ku som kan spy ut så mange dumheter han bare vil. Andre er ikke like heldige.