torsdag 17. juli 2008

Bort med NRK-lisensen

De borgerlige partiene ser endelig ut til å ha blitt enige med seg selv i at NRK-lisensen, denne antikvariske og tåpelige måten å finansiere public service kanalene på, bør fjernes. Ikke et sekund for tidlig, spør du meg. Et alternativ som diskuteres er å finansiere NRK over statsbudsjettet. Dette gir desidert mest valuta for pengene, og minimalt med administrasjonskostnader. Jeg grøsser når jeg tenker på hvor mye lisenspenger som kastes bort på Stasi-lignende spioneri og ymse byråkrati i kjølvannet av lisensinnkrevingen.

Et annet alternativ, som burde være selvsagt i og med de mulighetene teknologien nå gir oss med digitalt bakkenett, kabel-tv og parabol, er at man betaler for NRK-kanalene om man ønsker å se på dem.

Uansett hvilket alternativ man velger er det uansett et steg i riktig retning. Trond "Party all night long" Giske er naturligvis uenig, og presterer å komme med følgende lattervekkende uttalelse i sakens anledning:
- Jeg mener det er prinsipielt riktig at NRK får inntekter direkte fra folk og ikke fra politikerne. Det sikrer at kanalen er uavhengig av politikerne, sa Giske til NRK.no.
Jaha. Så en lovpålagt avgift som man ikke på noen som helst måte kan unnlate å betale er "penger fra folket", mens skatt på inntekt, som også er lovpålagt og umulig å velge bort, er penger fra politikerne. Dette var en ny og interessant definisjon, Giske.

Ingen kommentarer: