mandag 7. juli 2008

Syk juss

At norske forsikringsselskaper i en årrekke har forsøkt å avkorte utbetalingene til trafikkskadde er en kjennsgjerning, og at firkløveret i Dagbladets artikkel av 04.07 har slått knock-out på Gjensidige er helt supert, og på høy tid!

Nå begynner det derimot å gå litt over alle støvleskaft i norske rettssaler, og If's tap mot Jarl Martin Tønnesen i Moss Tingrett er intet mindre enn pinlig lesning. If ønsket å frata Tønnesen retten til erstatningsutbetaling, mens Moss tingrett var uenig i dette, og mente at erstatningen bare skal avkortes.

La oss ta en titt på hvorfor Tønnesens sak er så bisarr:
  • Foranledningen til ulykken er at Tønnesen og to kompiser stjal en spilleautomat. Deres kriminelle handling utløste altså den skjebnesvangre biljakten.
  • Bilen de brukte under biljakten var ikke i forskriftsmessig stand - den var utrustet med med sommerdekk, og ulykken skjedde 13. desember (!!!).
  • Tønnesen og gjengen hans gjorde seg i tillegg skyld i en ny forbrytelse da de forsøkte å rømme fra politiet.
Kort oppsummert: Foranledningen til ulykken er en kriminell handling av Tønnesen selv, og årsaken til ulykken er enda en kriminell handling av Tønnesen selv. Og la oss ikke glemme bilen heller, som ene og alene burde forårsake betydelig avkorning av erstatningsbeløpet. Moss tingrett mener likevel at forsikringsselskapet skal punge ut med flere millioner kroner for dette, og setter samtidig en presedens som gjør det fritt fram for kriminelle å få erstatning for skader de pådrar seg under utøvelsen av sine forbrytelser.

2 kommentarer:

Viktor Viktorsen sa...

Er det noen som er kriminelle i denne saken, så er det forsikringsselskapet!!!! - som spekulerer i mannens kriminelle gjerning for å lure seg unna betalingsansvaret.

Jeg har skiftet forsikringsselskap. Brukte i mange år Gjensidige. Men etter å ha lest hvordan Gjensidige oppførere seg hvis jeg evnt. skulle forulykke, har jeg flyttet forsikringene over til annet selskap. Det anbefaler jeg også andre til å gjøre. Det er for seint den dagen man ligger der med et krav.

Anonym sa...

Ettersom det visstnok ikkje var Tønnesen som kjørte håper eg at IF tar et regresskrav mot føreren av bilen...