mandag 13. oktober 2008

Thailand er bare så "last year"

Turistoperatørene i Pattaya fortviler over en forventet svikt i hotelldøgn på 20 prosent. Det skyldes på politisk uro og globalfinanskrise, og dette er nok to høyst relevante grunner. Man skal likevel ikke undervurdere en annen faktor:

De kjente turiststedene i Thailand har mistet den sjarmen de hadde for noen år siden, samtidig som prisnivået har økt uforholdsmessig mye: En uke på en strand i Pattaya, i høysesongen, stappfull av småfeite tyskere, anemiske engelskmenn og drita fulle nordmenn og svensker, koster omtrent like mye som en herlig uke på en strand i karibien, med en paraplydrink i hånden og lyden av bølgeskvulp. Om man ikke kjenner til de mindre turistifiserte perlene i Thailand så er det faktisk ikke noe poeng i å reise dit i stedet for å oppdage andre og mer avslappende steder av verden. Thailands større charterreisemål er rett og slett "so last year".

5 kommentarer:

Anonym sa...

Om man ikke kjenner til de mindre turistifiserte perlene i Thailand
----------------------

Hvilke steder er dette? Planlegger en tur serru :)

Bjellus

Den Politiske Flyktning sa...

Med fare for å sabotere for meg selv så finnes det for eksempel noen øyer øst i gulfen som har det meste av fasiliteter men ikke like mange turister som Koh Samui og Phuket. Det finnes også strandbyer på fastlandet som ikke er så fryktelig turistifiserte, men tilbyr deilige strender og en avslappet, autentisk stemning. Og om man ikke behøver strand og hav så er det glimrende å reise til en by nord i landet, og gå for litt god gammeldags jungelsafari.

Anonym sa...

Etter å ha bodd der i 2 år så klarte ikke jeg og familien min å oppleve alt som Bangkok hadde å by på. Vi var rundt i andre byer og på øyene men det var såpass mye forskjellig at de rett og slett ikke strakk til med tid.

Thailand er en flott plass å dra til men selvfølgelig så finnes der andre plasser og.

Peter sa...

Dersom man hele tiden må oppdage nye steder så er kanskje Thailand "last year", men det er ingen grunn til å prate negativt om landet av den grunn.
Pattaya er blitt dyrere men, er fremdeles vesentlig billigere enn f.eks. Phuket, Rio de Janeiro, Kanariøyene og de aller fleste av de Karibiske øyene. Hvilken karibisk øy var det du var på?
Når det gjelder mangel på sjarm så har det kun med at de thailandske turiststedene har blitt vesentlig større med årene. Ellers er det meste som før.
Konklusjon: Ingen grunn til å prate negativt om noe bare fordi "DU" er lei det!!!

parat sa...

Jeg ikke-turistifiserte steder i Thailand vil jeg anbefale: Kanchanaburi: Liten by 120 km nordøst for Bangkok med bl.a. River Kwai, Erewan nasjonalpark (nydelig natur med Thailands største vannfall over 7 etasjer og badepooler) samt Tiger Temple (tigrer promotert på Lonely Planet/Animal Planet)
Øyene på vestkysten nord for Phuket og sør for Koh Lanta. Her får mdu flere hundre meter paradisstrand for deg selv, lavt prisnivå og veldig familiær og rolig atmosfære.