fredag 10. oktober 2008

Misforstått sympati

Frode Valland meldte seg i går ut av partiet Venstre i protest mot medias behandling av Saera Khan. Han ønsker ikke å engasjere seg mer i politikken når det er slik at politikere som engasjerer seg i lyssky aktiviteter, skamløst utnytter smutthull i lovverket de selv har vedtatt, eller forleder hele det norske folk, skal få gjennomgå i media. For, som han selv sier, han har jo selv fått en fartsbot.

At Valland ikke ser forskjellen på en fartsbot og å holde folket for narr slik Khan har gjort, får være hans sak. Han blir neppe noe stort savn i politikken. Noen av hans argumenter kan imidlertid ikke få stå ukommenterte:
- Jeg gir min uforbeholdne støtte til Saera, som bruker livet sitt i et lavtlønnet yrke som politiker. Med hennes personlighet, kunnskap og kontakter kunne hun tjent mange ganger mer det hun gjør i dag ved å jobbe mindre idealistisk, sier Valland.
Akkurat. Stortingsrepresentant er et lavtlønnet yrke, med 654.000 kroner i grunnlønn, full alderspensjon opptjent etter ynkelige 12 år, og med en pensjon på 431.000 kroner årlig, og som justeres i en takt som andre pensjonister, med 40 år i arbeidslivet bak seg, bare kan drømme om. Andre unike goder inkluderer en svært generøs etterlønnsordning. På toppen av en meget anstendig lønn kan stortingsrepresentantene dessuten glede seg over at de tilhører yrkesgruppen i Norge som jobber minst. Hvilken voldsom utdannelse og arbeidserfaring Saera Khan har, i en alder av 29 år, som tilsier at hun kunne tjent mange ganger mer enn dette, skulle jeg gjerne likt å vite.

- Saera Khan er en ung kvinne som har sittet på Stortinget i tre år, og før det jobbet hun i mange år for å komme seg dit. I løpet av de siste ukene har alt det blitt revet bort. Jeg synes denne saken er for liten til å ofre en hel karriere, sier Valland.

Khan er nå sykmeldt og har trukket seg fra alle tillitsverv.

- Og det bare på grunn av at hun har konsultert en telemarketingtjeneste, sier Valland.
Her bommer Valland fullstendig på åpent mål. Det er naturligvis Khans løgner og tåkelegging av de faktiske forhold som har ført til slik stor oppmerksomhet om saken i media. Synes Valland det er ønskelig med stortingspolitikere som ikke bare tar tvilsomme beslutninger når de bruker titusenvis av skattekroner på å ringe spåkoner, men som att på til konstruerer de mest bisarre historier for å skjule dette? Å undervurdere sine velgeres intelligens er ingen god egenskap for en stortingspolitiker.

Ingen kommentarer: