tirsdag 28. oktober 2008

Erik Solheim bommer totalt

Erik Solheim (SV) er angivelig lei av politikere som tegner et negativt bilde av Norge, og vil starte et korstog mot "syte-politikk". Jeg tror ganske enkelt at Solheim misforstår hele poenget med politikk når han ønsker å fokusere på dette.

Poenget med politikk er ikke å lene seg tilbake, slenge beina på bordet og si at "jaja, vi har det jo tross alt ganske bra i forhold til mange andre land, så da er det bare å slutte å syte og leve med de problemene som finnes". Poenget er, slik jeg ser det, å søke å gjøre forbedringer på de områder der man slett ikke er bra, og kort og godt bruke de skattepenger man krever inn på en best mulig måte. Dette kan ikke gjøres om man skal "slutte å syte".

Tvert imot, Solheim, vi behøver mer syting. Og denne sytingen må naturligvis ledsages av konstruktive idéer til hvordan de problemer og utfordringer som finnes i Norge - og de er mange - kan løses. Optimismen som Solheim etterlyser ligger nettopp i dette - at Norge har både midler og muligheter til å løse de utfordringer som finnes. Det eneste som mangler er politisk vilje. Om den dukker opp kan det kanskje til og med bli aktuelt for politiske flyktninger som meg å flagge hjem igjen til fedrelandet.

3 kommentarer:

Ola N sa...

Stikk fingeren i jorda og se deg om i Norge, der er nokk og bruke penger på her, i steden får og fly verden rundt og øse ut av pengene våre

Sigurd sa...

Lurer på om Erik Solheim sin tur over atlanteren er noe skattebetalerne må ut med. En norsk minister må følge med på presidentvalgkampen i USA? Riight.. Skal sikker lære miljø og energi av Dick Cheney i samme slengen da..

Kom deg hjem og forklar meg hvorfor produksjonen på norsk sokkel stuper Erik Solheim, men det har du kanskje ikke svar på?

Vrangsinn sa...

Jada. Sikkert fint det.
Men nordmenn er generelt en gjeng med bortskjemte sytekopper. Det er helt sikkert. Masse ting å bruke penger på har vi. Men alt sytet fra alle menneskene rundt gjør det vanskelig å tenke