onsdag 8. oktober 2008

Dumhet eller bevisst desinformasjon fra Senterpartiet?


Man kan jo undre om Steinulf Tungelsvik, leder i Hordaland Senterparti, er så dum som han ser ut til, eller om han driver med bevisst tåkelegging når han i Bergensavisen går ut og skryter over NTP og lover mer penger til viktige samferdselsprosjekter:
– Det vil komme flere statlige midler senere. Vi følger den planen vi har laget, og Ringvei Vest og Bybanen vil opp og gå til rett tid, sier han til BA.
Jaha. Bybanen får over statsbudsjettet ynkelige 29 millioner kroner, av et totalt budsjett på 1047 millioner kroner. Det betyr at byens bilister - ikke brukerne av banen - må belage seg på å punge ut med 1018 millioner kroner i bompenger, bare for dette formålet! Ringvei Vest får latterlige 22 millioner kroner i statlige midler, av en totalkostnad på 259 millioner kroner. Bompenger står altså for 237 av disse millionene... Såvidt jeg husker var planen "et spleiselag" mellom stat og kommune (les: bilistene). Det ser ut som om Tungelsvik og hans kumpaner har endret denne planen ganske dramatisk siden den tid.

Tungesvik ser for seg E 39, Sotrasambandet og passasje over Haukelifjellet som fremtidige satsningsprosjekter.
Ja, han gjør vel det. E 39 er allerede vedtatt bompengefinansiert, og Sotrasambandet likeså. Det er vel ingen som tror at det ikke blir hengende galger med kameraer og brikkelesere over Haukelifjell også dersom dette blir et "satsningsprosjekt".

Det er med andre ord ingen som helst grunn til å glede seg til noen som helst "samferdselssatsninger". Milliardsatsningene kommer ikke fra statsbudsjettet, de kommer fra bilistenes lommer, i form av bompenger.

Ingen kommentarer: