fredag 24. oktober 2008

Erik Solheims nachtspielforslag

Om man gir Erik Solheim (SV) "the benefit of the doubt" så får man håpe at hans forslag om å forby gamle biler kom opp i alt annet enn edru tilstand, i de små nattetimer en gang. La oss ta en kjapp titt på hva Solheim nemlig foreslår og hvordan dette skal løses:

Solheim ønsker et gradvis forbud mot bilder med høyt CO2-utslipp, som skal "påskynde overgangen fra dagens bilpark til en klimavennlig bilpark".

Med kjappe pennestrøk ønsker Solheim altså å gjøre folks gamle biler verdiløse, bortsett fra vrakpanten da, og samtidig tvinge dem til å investere i nye biler. Er det bare jeg som ser den åpenbare logiske bristen her? Eller er det slik at bare rikfolk skal få lov til å ha bil i Norge?

Hvorfor ikke heller gjøre som man gjør i resten av verden, oppmuntre folk til å velge såkalte "miljøbiler", i stedet for å skatte ihjel dem som ikke har råd til å kjøpe nytt (og forsåvidt skatte ihjel dem som faktisk kjøper nytt, jfr alle norske særavgifter i forbindelse med bilkjøp) eller straffe dem som av ulike grunner ikke kan velge en miljøbil? Tro det eller ei, Solheim, men en gulrot kan faktisk fungere vel så bra som en pisk iblandt.

Ingen kommentarer: