tirsdag 28. oktober 2008

Å svindle staten er verre enn drap


VG.no bringer oss nyheten om de to østfoldingene som har snytt staten for 6,3 millioner avgiftskroner gjennom å urettmessig registrere Dodge Durango SUV'er og Dodge Ram pickuper som lastebiler, ikke personbiler.

Det første som slår meg er hvordan norske myndigheter i fullt alvor kan mene at en Dodge Ram pickup er en personbil, og ikke en lastebil? Det ligger vel i navnet at dette er en svær bil med begrenset plass til persontransport, og med desto større lasteplan...?

Nåvel. Det tragiske i denne saken, slik jeg ser det, er at disse to østfoldingene nå med all sannsynlighet kommer til å behandles som verste sorten av kriminelle, og idømmes urimelig strenge straffer sett i forhold til den forbrytelsen de har begått. Lignende saker, med momsunndragelse og annen økonomisk kriminalitet som har gått ut over staten, straffes med alt fra noen måneder til flere års fengsel. På nivå med drap, med andre ord.

Og det er vel ingen som tror at saken i det hele tatt hadde blitt etterforsket om det var allminnelige bilkjøpere, og ikke staten, som hadde blitt "snytt" for 6,3 millioner kroner?

Ingen kommentarer: