tirsdag 28. oktober 2008

En avtale for å hindre skatteflukt?

De nordiske landene har, etter lang tids utidige trusler og betydelig press mot de små øyene, undertegnet en avtale med Jersey og Guernsey, som skal gi skattemyndighetene innsyn i skatteyteres plasseringer og inntekter, med den hensikt å beskatte dem. Hardt.

Angivelig skal denne avtalen hindre skatteflukt fra Norden, en samling land som har det høyeste skattetrykket i verden. Jeg tør påstå at et slikt mål er noe optimistisk. Antakeligvis kommer flere mer eller mindre formuende personer til å følge mitt og andres eksempel, og helt enkelt emigrere fra de nordiske landene, og dermed det nordiske skattetrykket. Etter få år som emigrant opphører skatteplikten til Norge, og man kan nyte pengene sine i fred og ro, uten at norske skattemyndigheter skal stikke nesen sin i dem. Med mindre man har et uvanlig sentimentalt forhold til dette sære landet langt oppe i nord.

Et stadig høyere skattetrykk, og en stadig sterkere iver etter å "ta de rikeste" (de med inntekter over 400.000 kroner...) kommer bare til å komme tilbake og bite politikerne i baken.

Ingen kommentarer: