onsdag 15. oktober 2008

Microsoft angriper Apple

Microsofts privatmarkedsjef Brad Brooks går til angrep på Apple og påstår at firmaets kunder betaler en "Apple skatt" når de binder seg til Apple-teknologien.

Man kan virkelig ikke annet enn å le. Uttrykket "det er dårlig fugl som skiter i eget reir" har sjelden vært mer treffende.

Du betaler Apple-skatt når du finner ut at du ikke får verken Outlook, Visio eller andre Microsoft-programmer. Og du betaler Apple-skatt når du ser hva du må betale for programvare som får Mac-en til å gjøre det samme som en Windows-PC, hevder Brooks.
Så da er det bedre å binde seg fullstendig til Microsoft, med operativsystemet Windows Vista, den grovt overprisede Office-pakken, Outlook og fandens oldemor da? Noe sier meg at de fleste Mac-entusiaster neppe er spesielt bitre for at de ikke kan kjøre Outlook eller Visio på sine lekre små laptoper. Dessuten finnes det mer enn fullverdige erstatninger, både hva gjelder funksjon og pris, for disse Microsoft-produktene som fungerer glimrende både på Mac, Linux og også under Windows.

En annen grunn til at man vanskelig kan ta Brooks' angrep alvorlig er Microsofts egen lisenspolitikk, der bedrifter tvinges til å investere enorme summer i programvare som de ikke behøver. Hvorfor skal man for eksempel tvinges til å kjøpe en lisens for, eller oppgradere til Office 2007 bare fordi man vil bruke Outlook 2007?

Nei, ærlig talt. Jeg skal dog gi Brooks rett i at Mac er overpriset og overhypet.

Ingen kommentarer: