tirsdag 9. september 2008

Tidlig valgkamp

Sp og Liv Signe Navarsete gjentar sitt angivelige ønske om å bruke mer oljepenger på langsiktige investeringer i utdanning, forskning og infrastruktur - områder som de fleste industrialiserte land har forstått viktigheten av og satset på i lang tid, men som blant norske politikere tradisjonelt har blitt sett på som unødvendige utgiftsposter. Klart det er bedre å sylte pengene ned i et såkalt oljefond, slik at fremtidige generasjoner kan ta alle avgjørelser angående bruken av disse...

Korriger meg om jeg tar feil, men da Frp for et par år siden foreslo å bruke mer av oljepengene på overnevnte saker ble de stemplet som useriøse populister av samtlige partier på stortinget. En slik satsning ville føre til overoppheting av den norske økonomien, og en voldsom inflasjon. Hele den norske økonomien ville kollapse. Skrekk og gru.

Så er det virkelig noen som tror at Navarsete & Co. mener noe med sine utspill om å bruke mer oljepenger? Har Sp rett og slett overtatt stafettpinnen som useriøst, uansvarlig populistparti? Eller har man sett at forslaget kanskje ikke er så dumt likevel? I så fall er det vel på høy tid å holde kjeft og la Frp snakke ferdig neste gang de kommer med slike forslag...eller?

Sannsynligvis dreier det seg snarere om nok et prematurt valgkamputspill, på linje med Stoltenbergs vissvas forrige uke. Det er vel ingen som for alvor tror at disse partiene, som i en årrekke har styrt landet med en systematisk nedprioritering av alt som har med infrastruktur å gjøre, plutselig skal legge om kursen fullstendig.

Ingen kommentarer: