tirsdag 2. september 2008

Fortsatt absurde vilkår for pensjonsadelen?


Sigbjørn Johnsen (Ap) mener at de endringer i stortingsrepresentantenes pensjonsordning som nødvendigvis må komme ikke skal påvirke dagens stortingspensjonister og reperentanter, men at disse skal få beholde de absurde vilkårene, og være en betydelig byrde for skattebetalerne helt til de dør ut, bokstavelig talt. Arumentasjonen er som følger:
- Det er en hard nøtt. Man kan ikke sette strek over opparbeidede pensjonsrettigheter, bare fordi du er stortingsrepresentant, de har et sterkt rettsvern, sier den tidligere finansministeren.
Merkelig hvordan dette med å tilsidesette opparbeidede pensjonsrettigheter ikke er noe problem når det kommer til pensjonsreformer som rammer vanlige arbeidstakere. Er det slik at stortingsrepresentantene har et sterkere rettsvern enn oss andre?

Selv SV forlater sin folkelige linje, og mener det skal være forskjell på politikere og den gemene hop:
Rolf Reikvam (SV), som sitter i utvalget, er også i tvil om hvordan det bør gjøres.

- Burde ikke også tidligere stortingsrepresentanter føye seg etter den nye ordningen, slik vanlige arbeidstagere gjør ved pensjonsreformen?

- Jo, men samtidig er der viktig at stortingsrepresentantene ikke åpenbart føler at den nye ordningen er urettferdig i forhold til de rettighetene de har hatt. Derfor vil vi prøve å lage overgangsordninger, sier Reikvam.
Gud forby at stortingsrepresentantene føler seg urettferdig behandlet, slik vi andre har gjort i årevis hva gjelder pensjonsspørsmålet.

1 kommentar:

Viper0000 sa...

Straffeforfølg pensjonsjukserne!

http://www.new.facebook.com/group.php?gid=39290971008