tirsdag 16. september 2008

Om hasj og politikk

Ifølge Willy Pedersen, professor i sosiologi ved Universitetet i Oslo, kommer ikke hasjbrukere nødvendigvis fra lavere sosiale lag. Angivelig er mange hasjbrukere politisk engasjerte, og har ofte foreldre med høy utdannelse.

Først og fremst trenger man ikke å være spesielt smart for å være "politisk engasjert" i Norge i dag. Jeg har selv vært medlem av et politisk parti i Norge, og den gjengen med døgenikter som satt der og surret på møtene levnet ikke mye håp for landets politiske fremtid.

Videre ser jeg ikke noe oppsiktsvekkende i at nettopp barn av høyt utdannede foreldre er dumme nok til å bruke hasj. De er - som de fleste barn - i opposisjon til sine foreldre, og de har ikke sett de negative skadevirkningene av denslags som barn fra de såkalte lavere sosiale lag gjerne har sett. Hasj blir sett på som en ufarlig måte å opponere mot sine foreldre. Fortsettelsen behøver dog ikke bli like harmløs:
- Skillet blir klarere når man blir eldre. De som bruker hasj mot slutten av 20-åra har ofte lav utdanning, mange er arbeidsløse og lever på sosialhjelp.

Ingen kommentarer: