torsdag 11. september 2008

Sponheim - Thommessen 1-1

Olaf Thommesen kommer med svært direkte og lite flatterende karakteristikker av Lars Sponheim i sin bok "På innsiden utenfor". Sponheim slår naturligvis tilbake, og kaller Thommessens uttalelser for "en personlig tragedie".

Ingen av disse to fehodene evner å ta noen som helst form for selvkritikk, og det er nettopp dette som gjør saken morsom. Thommessen gir nemlig svar på tiltale på følgende måte:
- Dette er type påstander jeg har blitt møtt med fra ham i mange år. Jeg har aldri sett grunn til å senke meg ned på det nivået før og ser heller ingen grunn til å gjøre det nå, sier Thommessen (...).
Det stemmer vel ikke helt overenns med innholdet i Thommessens bok, der han nettopp senker seg ned på tildels ganske lave nivåer:
«Etter hvert har det gått opp for meg at ’You can’t beat stupid’. Mot dumheten kjemper selv gudene forgjeves. Når man står overfor en person som Lars, med så begrenset evne til å se annet enn sine egne interesser, kan man faktisk ikke vinne fram. Det eneste måtte være hvis man selv lot seg synke ned til et tilsvarende nivå, men dette er ikke noe alternativ»
«Er det én ting som er sikkert, så er det at Lars Sponheim aldri går i krigen for andre enn seg selv. I hvert fall gjør han det ikke for meg. Og den som snur ryggen til ham, må vite å passe seg godt. Et angrep fra hans side kommer ikke forfra, åpent og ærlig»
Man kan vel si at stillingen er 1-1, i en tåpelig kamp der den eneste vinneren er oss tabloidlesere, som får oss litt lett underholdning. Og forøvrig begynner jeg å bli ganske lei av at kreti og pleti av politikere føler en så sterk trang til å skrive bøker om sitt mer eller mindre innholdsløse liv, og komme med både sleivspark og frontalangrep mot tidligere kollegaer, politiske motstandere, journalister og andre som måtte ha kommet i deres vei opp gjennom årene. Personlig plukker jeg heller opp en hvilken som helst pocket-krim på Narvesen enn slikt søppel.

2 kommentarer:

Viktor Viktorsen sa...

Thommessen har nok rett! De skal passe seg som blir uvenner med Sponheim!

I tillegg er det åpenlyst at kvinner ikke behøver være særlig intelligente fordi om de har et pent ytre! Stakkars barna!

Viktor Viktorsen sa...

I 2001 og utover valgte Sponheim heller å "hjelpe" rikingen Rimi-Hagen med å selge bøndenes skinker, enn å hjelpe næringsdrivende som ble sosialklient etter å ha tapt en kvart million da oppdrag i NSB Eiendom ble kansellert på vilkårlig grunnlag.

Etter flere henvendelser til departementet ble til slutt en prosjektdirektør i NSB Eiendomsparket. Han er nå dømt for korrupsjon både i NSB Eiendom og Ullevål Sykehus.

Men Sponheim har ikke løftet en finger for å hjelpe sosialklienten som hadde tapt både heim og grunn som skattebetalende næringsdrivende med enkeltmannsforetak og ditto elendige "velferdsordninger" som nekter arbeidsledighetstrygd.

UT med Sponheim! Dra heimattte til saudene!