fredag 26. september 2008

Svorge - en spennende utopi

Jeg vet ikke hvor seriøst dette er ment, men angivelig samarbeider grensekommuner i Nord-Trøndelag med sine naboer på svensk side om flere punkter som vil gjøre livet enklere for folk på begge sider av grensen. Om samarbeidet noensinne kommer så langt. Et par av punktene er en så stor torn i øyet på norske rikspolitikere at prosjektet høres fullstendig dødfødt ut:
  • Svenske bilavgifter - altså ingen bisarre særavgifter, bare 25% moms på utsalgsprisen, og vrakpant.
  • Ingen moms eller toll på handel - altså får trønderne mulighet til å kjøpe billig alkohol, tobakk og kjøtt i Sverige, uten fjollete kvotebegrensninger. Samme modell som handel innenfor EU.
Antakelig vil de aktuelle kommunene måtte kjempe en hard og blodig kamp for løsrivelse fra Kongeriket Norge før et slikt samarbeid kan gjennomføres. Helvete fryser over og griser kan fly før Kristin Halvorsen & co tillater anstendige priser på biler og fri flyt av varer i Norge. Det er jo Frp-politikk, og de er jo livsfarlige ekstremister må vite!

1 kommentar:

Utflyttet sa...

Geografi er i hvert fall ikke en sterk side. Lierne og Røyrik ligger i Nord-Trøndelag og ike i Nord Troms. Det blir jo litt forskjell. Utflyttet.