fredag 12. september 2008

Senterpartiet - ikke distriktenes beste venn

Senterpartiets forslag om "stømrasjonering", gjengitt i dagens VG.no, er langt ifra nytt. Det interessante er at det er nettopp partiet som forsøker å fremstå som distriktenes parti, som kommer med et slikt forslag, som innebærer at eiere av eldre og dårlig isolerte hus samt hytteeiere får svi. Forslaget går ut på at man skal betale en høy pris på alt "luksusforbruk" av strøm. Hvem som skal definere hvor mange kilowattimer som skal regnes for normalt forbruk og hva som skal være luksusforbruk, er en annen sak.
- Senterpartiet ønsker et flerprissystem på strøm. På den måten kan vi skjerme dem som har et normalt forbruk, mens folk må betale mer i avgift over en viss forbruksgrense. Et slikt system vil motivere til å spare strøm, mener Sp-politikeren.
Noe sier meg at gamle Ove Olssen, minstepensjonist som nyter sitt livs høst i den gamle og ikke spesielt godt isolerte familiegården i Selje, ikke blir spesielt motivert av et slikt spark i baken. Men det er vel ikke annet å gjøre enn å bite det i seg og begynne å fyre med ved i stedet. For miljøets skyld.

Vinnerne, eller rettere sagt de som ikke konkret taper på et slikt forslag, er naturligvis de som bor i leilighet i byene, der oppvarmingskostnadene er lave og man kanskje til og med har innlagt fjernvarme. Hørte jeg distriktspolitikk, Sp?

Ingen kommentarer: