søndag 21. september 2008

En overflødig debatt fortsetter


Debatten om norsk sensur av internettsider som myndighetene mener kan skade folks helse fortsetter. Nå slenger blant annet Landsorganisasjonen mot spilleavhengighet samt politikerkollegaer av Trond Giske seg på forslaget. Argumenter om at slik sensur er et angrep på presse-, ytrings- og personlig frihet, preller av som vann på gåsa hos May-Helen Molvær Grimstad (Krf) - målet helliger tydeligvis middelet:
- Men når man ser og opplever at krisene blir store nok, ser etter hvert også opinionen annerledes på det og det blir også politisk vilje til å gjøre noe, sier Molvær Grimstad.
Det mest interessante i denne debatten, synes jeg, er at ingen - hverken politikere, psykologer eller tidligere nevnte Landsorganisasjonen mot spilleavhengighet - tar seg bryet med å forklare hvorfor man ønsker å forby utenlandske nettsider i Norge, når man samtidig med få tastetrykk kan logge inn på www.norsk-tipping.no og gamble bort både hus og hjem. Her kan vi velge mellom forlokkende pengesluk som Tipping, Oddsen, Keno og Lotto, med fristende overskrifter som "14 ekstra sjanser til å bli millionær!" og "27 millioner mulig i Viking Lotto". Så lenge man ikke ser problemet med å promotere gambling gjennom Norsk Tipping på den ene siden, og prate om den kyniske, utenlandske spillbransjen på den andre siden, så blir denne debatten nokså meningsløs.

Enten får man mene at gambling faktisk er farlig, og forby det helt og fullt, eller så får man slutte å hakke på de utenlandske spillselskapene mens man beskytter sitt nasjonale spillmonopol.

Ingen kommentarer: