torsdag 7. august 2008

Verdens dyreste engangsgrill

En Tromsværing kjøpte hva han trodde var en PC, betalte 6000 kroner i forskudd, og fikk tilsendt en engangsgrill til en verdi av kr. 19,90. Politiet ignorerer stort sett slike saker, selv om gjerningsmannen enkelt kan identifiseres, og den stakkars Tromsværingen må dermed belage seg på å ta tapet og legge det på tabbekontoen.

Hva politiet imidlertid anbefaler synes jeg høres litt merkelig ut:
- Hvis folk må betale på forskudd, så kanskje de kan få varen sendt i oppkrav, slik at de har muligheten for å vurdere varen når den ankommer posten, sier Nilsen til avisa.
Korriger meg gjerne om jeg tar feil, men de postansatte har vel ikke lov til å gi ut en pakke som er sendt i oppkrav før mottakeren har betalt den? Og hvordan tenker så politiet at man skal få "vurdert varen" før det er for sent og svindleren har pengene på sin konto?

Så lenge politiet ikke tar seg bryet med å oppspore gjerningsmannen i slike saker, og det dermed er fritt fram for enhver svindler, er det egentlig bare å si det så enkelt som dette: Betal ALDRI på forskudd for en vare du kjøper av en privatperson på nettet.

2 kommentarer:

Twistedpair sa...

Det han mener er at man kan åpne pakken på postkontoret og sjekke innholdet mens de som arbeider der ser på. Hvis innholdet ikke stemmer, kan du kreve å få pengene tilbake (evt kansellere transaksjonen hvis du har betalt med kort). På den måten taper du ikke noen penger :-)

EasyCMS sa...

Vel meg bekjent, såfremt ikke dette er endret senere år. Sist jeg spurte på postkontoret kan du IKKE åpne en pakke før den er betalt, det ville neppe avsender godta. Om det viser seg det er en murstein i pakka etterpå har du fortsatt svarteper, posten gir deg ikke pengene tilbake. Postens ansvar er ovenfor avsender, ikke mottaker.

Så her, tar dagbladet skammelig feil desverre - eller ring posten noen å dobbeltsjekk. Regner ikke med dem har endret tradisjon på dette.