tirsdag 26. august 2008

Kriminelle stortingspolitikere


Riksrevisjonen har avslørt at seks pensjonerte stortingsrepresentanter urettmessig har fått utbetalt til sammen 6 millioner kroner i pensjon i tidsrommet 1998-2008. Flere juksere kan komme til å bli avslørt.

For alle oss som kjenner til at dette pågår, og att på til ganske så åpenlyst, er det forfriskende å se at Riksrevisjonen endelig har åpnet øynene. Det er også positivt å lese at disse avsløringene endelig kan føre til en endring i det fullstendig håpløse pensjonssystemet for Stortinget, et system som baserer seg på at politikere med lav moral frivillig skal rapportere inn sin "sporadiske inntekt", som for ordens skyld ikke skal overstige selve den årlige pensjonen på 430.000 kroner. Man kan vel gjette seg til hvor ofte det skjer...

Ikke bare nyter stortingspolitikerne godt av fantasipensjoner, som att på til økes hver gang stortingslønningene økes, og der begrep som "samordning mellom ektefeller og samboere" (som rammer allminnelige pensjonister, og fratar dem flere tusen kroner i måneden) bare er noe de ler av mens de spretter champagnen. Systemet er også så råttent at det ikke klarer å fange opp det mest åpenbare juks og fanteri. Og når nå Riksrevisjonen endelig har tatt seg bryet med å ta noen stikkprøver så er det ikke rare straffen som venter:
På spørsmål om de seks må betale tilbake det de har fått utbetalt for mye, sier Jagland at de seks først må få forklare seg før spørsmålet om tilbakebetaling vurderes av Stortingets pensjonsstyre.
Hadde disse vært allminnelige pensjonister som hadde jobbet litt ekstra for å spe på den magre og "samordnede" pensjonen så hadde truslene om politianmeldelse, samt krav om tilbakebetaling med blodig høy rente ikke latt vente på seg. Det er forskjell på Kong Salomo og Jørgen Hattemaker.

1 kommentar:

2Fast4U sa...

Stavanger Aftenblad idag har en liten artikkel om 805 personer som er anmeldt for trygdejuks av 88millioner, mao ca. 10% i snitt av Regjerings medlemmene.
I hovedsak dreier det seg om det samme som våre folkevalgte gjorde. motta offentlige midler man ikke har krav på.
Våre vanlige borgere dømmes til å betale tilbake, fengsel og bøter for beløp i 100.000 kroners klassen.

Antar da at våre folkevalgte som burde ha langt høyere standard på moral får langt strengere straff ?


Ja det tror vi når vi ser det ? vært veldig stille i pressen rundt dette, kanskje det sklir over i all stillhet ?

Rune