tirsdag 5. august 2008

Strømprisen må økes!

Det er ikke bare skattene i Norge som må økes. Strømprisen i byene må også økes, i følge Lena Jensen, stortingsrepresentant for SV. Hvorfor? Jo, fordi strømkunder i distriktene stort sett betaler høyere nettleie enn kunder i sentrale strøk. Forskjellen kan utgjøre hele 5000 kroner i året. I stedet for å pushe på kraftselskapene for å senke sin i mange tilfeller ublu nettleie, så vil SV heller at man belaster byboerne. Alt for å "utligne forskjellene".

Jaha. Da kan man jo titte på en av de mest lukrative fordelene man har ved å bo i distriktene: Boligpriser på et nivå som man bare kan drømme om i byene.

La oss for moro skyld si at en bolig koster 3,5 millioner kroner i Stavanger eller Bergen. Tilsvarende bolig (størrelse og standard) koster kanskje bare 1,5 millioner kroner i Vinje eller Seljord. Om man forutsetter at differansen, 2 millioner kroner, finansieres med lån så må byboeren ut med ikke mindre enn 120.000 kroner ekstra hvert år bare i renter (med en rente på 6 prosent). Det setter de 5000 tidligere nevnte kronene i litt perspektiv.

Hvordan vil så SV rette opp i disse åpenbare skjevhetene? Innføre en distriktskatt på bolig som ligger på sånn cirka 100% av boligens salgssum? Man får vel bare arkivere dette forslaget fra SV under "enda et særdeles lite gjennomtenkt forslag".

1 kommentar:

Morten Tobias sa...

Du må huske at sosialisme alltid har handlet om likhet. Dvs de gir seg ikke før alle har det like kjipt, utenom dem selv da. De flotter og godter seg i et gjennomregulert samfunn, mens folket bærer det tunge sosialiståket.