torsdag 7. august 2008

Problemet Rasool


Den notorisk kriminelle slubberten Shahid Rasool ønskes utlevert fra Brasil til Norge av norsk politi, som vil ha ham tilstede på tiltalebenken når en hvitvaskingssak mot ham begynner i oktober. Rasool er for tiden varetektsfengslet i Brasil, siktet for andre forhold.

Hva jeg ikke forstår er hvorfor norsk politi ønsker Rasool utlevert før han eventuelt har blitt dømt og sonet sin straff i Brasil? Det finnes da moderne fasiliteter som gjør det overflødig å ha det tiltakte fysisk tilstede, og den norske rettsaken mot Rasool kan fint gå av stabelen med Rasool tilgjengelig per videokonferanse fra Brasil, for eksempel. Jeg er sikker på at den norske ambassaden kan fikse slikt utstyr om det behøves.

På den måten vil man slå to fluer i en smekk: Rasool vil forhåpentligvis sone en lengre og mer ubehagelig fengselsstraff i Brasil, før han utleveres til Norge og påbegynner soningen av sin nye, og sannsynligvis langt mildere, fengselsstraff. Han holdes på den måten borte fra sammfunnet så lenge som mulig. Er det bare jeg som ikke ser problemer med at situasjonen løses på denne måten?

Ingen kommentarer: