onsdag 15. juli 2009

Velkommen til Norge, Willoch

Tidligere statsminister Kåre Willoch har klaget på en parkeringsbot pålydende 800 kroner, ikke fordi han bestrider boten men fordi han synes beløpet er urimelig høyt! Jaha. Man kan jo lure på hvor Willoch har holdt hus de siste tiårene, for skyhøye bøter for alt som har med bil å gjøre er jo normen i Norge, en politikk som han selv og hans partifrender har vært med og bygget opp.

Eller hva skal man si om:

  • 1600 kroner i bot for å kjøre i 96 km/t i en 90-sone?
  • 1350 kroner i bot for å snakke i håndholdt mobiltelefon mens man kjører bil?
  • 300 kroner i bot for en "ugyldig" passering av en bomstasjon?
  • 750 kroner i bot for ikke å ha betalt piggdekkgebyr?
For å nevne noen...

Reagerer Willoch ganske enkelt på at det er en privat aktør som flår ham, og ikke Staten?

2 kommentarer:

Øyvind sa...

Bøtesatsene er for lave så lenge folk fortsetter å synde. Øk dem! Jeg har aldri i mitt liv fått en bot, det er for pokker bare å være lovlydig.

Øk samtidig straffene ellers i samfunnet for andre forbrytelser, slik at straffene blir proporsjonale.

annecathrine0612 sa...

Jeg bor i Hellas. Der er det slik at hvis man betaler boten innen 10 dager så har man 50% rabatt!!!

Bøtene som er oppgitt i artikkelen nevner ingenting om det. Jeg ble tatt i forbikjøring og betalte 175 euro, hvis jeg ikke betalte innen 10 dager måtte jeg betale 175 euro til.

I tillegg er det slik at om man ikke betaler bøtene innen skatten blir beregnet, vel, da trekker skattekontoret automatisk boten for trefikketaten.

Mulig man kødder med en bot, men ingen med vettet i behold kødder med skatteetaten!

Husk også at lønningene i mange av disse landene er MYE lavere enn i Norge. Eksempelvis er minstelønnen i Hellas, full arbeidstid må vite, 600 euro pr. mnd. Da svir en trafikkbot mye verre enn for en nordmann.
Gjennomsnittslønnen etter skatt for en 2 barnsfamilie hvor begge foreldrene jobber er ca. 2500 euro (ca. 22.500 norske kroner)

Rett skal være rett, det er mye vanskligere å få bot her nede. "Alle" overser skilt hvor det står "all stans forbudt" og "parkering forbudt". Rett under skiltet er biler gjerne parkert hele dagen. Trippelparkering er heller ikke et ukjent fenomen. Fotgjengere har IKKE forgåsrett, biler og motorsykler først, ALLTID!

Som turist kan man også merke seg at biler er parkert på de undligste måter. Fronten oppå fortauet kanskje, eller hva med å parkere på et hjørne i motgående retning? Kanskje også parkering i en enveiskjørt gate i motgående retning?

Satsene i Norge er lave i forhold til lønningene, det er jo det man må sammenligne mot, derfor er hele artikkelen latterlig. Hver gang avisene sammenligner priser med andre land så unnlater de å nevne lønnsforskjellen.