onsdag 22. juli 2009

En liten historie fra Molboland

I Bergen har man en gratisbuss som trafikerer noen gater i sentrum. Denne ruten ble driftet av Tide til en årlig kostnad av 5,8 millioner kroner, og ved utgangen av avtalen hadde Bergen kommune muligheten til å forlenge denne avtalen. Byrådet sa nei, og ville ha ny anbudsrunde.

Resultatet? Tide drifter fortsatt ruten, men til 50% høyere pris, og med 30% lavere passasjertall, sistnevnte grunnet ruteomlegging. Att på til presterer byråd for klima, miljø, byggesaker og byutvikling, Lisbeth Iversen, å være strålende fornøyd med avtalen:

– Det er riktig at det er blitt dyrere. Men da har vi fått en ny rute, og vi har fått nye busser med bedre kvalitet, sier byråd for klima, miljø, byggesaker og byutvikling, Lisbeth Iversen (KrF).

Ja da så. Den nye ruten som gir færre passasjerer er selvsagt verdt de ekstra 3 millionene per år. Men det er klart, det er jo uproblematisk å kaste penger ut av vinduet så lenge man kan kompensere gjennom å belemre bilistene med nye og høyere avgifter, og ikke bli rammet selv på noen måte:

Mens regningen tidligere ble delt mellom Bergen Parkering KF og kommunen, må bussen nå fullfinansieres av kommunen. Det blir gjort blant annet ved å bruke penger fra piggdekkavgiften.


Velkommen til Molboland, folkens!

Ingen kommentarer: