tirsdag 28. juli 2009

Kampen mot teknologienAmerikansk underholdningsbransje fornekter seg ikke i sin kamp mot moderne teknologi - helst skulle de nok sett at man stengte heller dette forferdelige internettet.

Etter vårens juridiske kalkun, med korrupte politietterforskere og partiske dommere, stevnes nå entusiastene bak The Pirate Bay av et titalls filmselskaper i et forsøk på å forby dem å "medvirke til eksemplarfremstilling og tilgjengeliggjøring" av selskapenes filmer. The Pirate Bays internettleverandør, Black Internet AB, stevnes også.

Men hvorfor skal man stoppe der? Medvirkning til eksemplarfremstilling er jo et temmelig vidt begrep, som jo filmselskapene selv demonstrerer. Black Internet AB stevnes for medvirkning fordi de lar The Pirate Bay sine servrer koble seg til Internett. Da må det være like logisk å stevne alle internettleverandører, Telenor, Telia og alt hva de heter, da det er overveiende sannsynlig at disse leverandørers linjer har blitt brukt av personer som har distribuert filmer gjennom BitTorrent-protokollen. Internettbrukere som mistenkes for å ha delt opphavsrettsbeskyttede filer må jo stenges av fra nettet umiddelbart, så klart!

Videre bør jo naturligvis produsentene av DVD-lesere til hjemme-pc'er stevnes, for uten disse leserne ville man jo ikke vært i stand til å lage en kopi av en original DVD-plate. Medvirkning!

Og harddiskprodusentene? Hvorfor skal man i det hele tatt produsere harddisker i størrelser på flere hundre gigabyte? De brukes jo bare til å lagre ulovlig nedlastet materiale. 20 Gb burde være en akseptabel størrelse på en harddisk som man ikke tenker å fylle opp med allskens ulovligheter. Dessuten, når man ripper en DVD-plate, hvor havner materialet? Jo, på harddisken. Medvirkning!

Filmbransjens krampeaktige forsøk på å tviholde på utdøende forretningsmodeller gjennom å saksøke alt som kan krype og gå og gjennom å kreve lover med middelaldersk ettersmak hadde vært komisk om det ikke hadde vært for at deres milliardindustri av en lobbyvirksomhet faktisk har gitt dem en egen lovgivning på siden av rettsamfunnet, og har ført til justismord både i Europa og USA.

Denne bransjen må stoppes, enkelt og greit. Både politisk og økonomisk. Jeg bidrar gjennom å ikke kjøpe et eneste produkt denne bransjen selger. Faktisk er det ganske nøyaktig 3 år siden jeg kjøpte min siste DVD.

Foto: Sammy0716

2 kommentarer:

skakke sa...

Dette er vel et godt eksempel på at det ikke går så bra å klamre seg til gamle mønster :D

Hvilken bransje/institusjon blir den neste til å "kollapse" fordi det kjempes for å oppretholde gamle mønster :D

robert sa...

den bransjen har spådd sin egen død så mange ganger at det kan sees som et bevis på dårlig hukomelse at noen tror på dem denne gangen. spessielt siden dette er en av de bransjene som ikke har tapt veldig mye penger i denne krisen og har hatt en enorm vekst de siste årene