fredag 10. juli 2009

NLF bommer totalt

Norsk Lastebileier-Forbund (NLF) lider under stadig høyere bompengeutgifter i Norge. Utenlandske lastebiler har derimot ikke dette problemet på norske veier, da bomstasjonene i stor grad er helautomatiske og ikke kan ta imot betaling på stedet.

I stedet for å engasjere seg i kampen mot en utbygging av bomstasjoner som er fullstendig ute av kontroll så ønsker NLF heller at utenlandske lastebiler skal tvinges til å installere Autopass-brikker (og i så fall kan man jo bare spekulere i hvor kort tid det tar før dette også blir et krav for utenlandske privatbilister som forviller seg til Molboland Norge på ferie), eller at man innfører manuelle betalingsmuligheter ved bomstasjonene.

- Myndighetenes passive holdning når det gjelder å iverksette tiltak som sikrer betaling fra utenlandske transportører er uakseptabel, sier NLFs administrerende direktør, Olav Slaatsveen.


Personlig vil jeg si at myndighetenes passive holdning når det gjelder å ta ansvar for bygging av basal infrastruktur, der man i stedet velter byrden over på bilistene, er uakseptabel. Ta heller tak i dette i stedet for å tvinge utenlandske transportører (og privatbilister) inn i samme bompengehelvete som dere selv lever under.

Ingen kommentarer: