fredag 20. august 2010

Politiuniformer med noe ekstra

Da har Likestillings- og distrimineringsnemnda konkludert med at norske politiuniformer slett ikke skal uttrykke nøytralitet, men tvert imot "gjenspeile samfunnets mangfold for å opprettholde bred tillit".

Det betyr at et forbud mot å bære hijab sammen med politiuniformen ifølge nemnda er ulovlig, og det åpner samtidig for en lang rekke kreative politiuniformer: Den jødiske varianten, med kalott i stedet for politilue. Sikh-uniformen, der politiluen er byttet mot en turban. Den katolske uniformen, som inkluderer en bønnekrans rundt halsen. Mulighetene er endeløse nå som alle politifolk er i sin rett til å utfolde sin religion også når de er på jobb.

Spørsmålet er om Likestillings- og disktrimineringsnemnda mener at politiet også skal deles opp i grupper basert på sin religion, slik at man kan ta hensyn til dette når man sender dem inn i ulike situasjoner? Det vil jo neppe bidra til å roe ned gemyttene om kalottpoliti sendes inn i en nynazistisk demontrasjon, eller om katolikkpolitiet med sine bønnekranser blander seg inn i en demontrasjon mot Muhammed-tegninger. Nei da er det bedre om kommandosentralen kan sende ut "tre biler med hijabpoliti til Muhammed-demonstrasjonen - og for guds skyld hold kalottpolitiet unna denne!". Om ikke dette også blir regnet som diskriminering da?

Foto: En liten mashup av disse to bildene.

Ingen kommentarer: