onsdag 11. august 2010

Mer strømkrøll

Regjeringen synes å gå fra den ene strømkrisen til den andre. Denne gangen er det høyspentmaster i Storfjorden som skaper høy spenning i lokalmiljøet. Også her vil mastene være et stort inngrep i storslått natur - kanskje den fremste, for ikke å si eneste, turistmagneten vi har i Norge.

Når man samtidig leser at stadig flere turister kommer til Norge sjøveien, og man kan vel anta at de ikke er så interesserte i å se på høyspentmaster, så kunne det kanskje vært en idé å heller legge til rette for denne turismen? I stedet for å se på sjøkabler eller andre løsninger som "for dyre" så kunne man muligens valgt å se dem som en investering for fremtidig turistindustri?

Nå er ikke dette med å se seg blind på tall noe nytt i Norge. Norske politikere nekter jo prinsipiellt å anerkjenne kostnader til infrastruktur som en investering, derav falleferdige skoler, veier og jernbanenett, og nå også billigløsninger i tilfellet høyspentmaster. Næringslivet burde fortelle dem at økt vekst faktisk er en umulighet uten investeringer.

Foto: Today is a good day

Ingen kommentarer: