mandag 16. august 2010

Om å tenke før man snakker

Venstrepolitiker Abid Raja er på krigsstien igjen, og anklager nordmenn for å yte for lite nødhjelp til Pakistan i kjølvannet av flomkatastrofen. Grunnen til dette, og alt annet som er galt i verden, er ifølge Raja at nordmenn er skeptiske til muslimer:

- Det er fordi Pakistan er et muslimsk land, og generelt har nordmenn mindre empati med muslimer fordi islam oppleves som kontroversielt, sier Raja til Dagsavisen i dag.

Overfor VG modererer Raja seg, og nå er det plutselig ikke religionen som er problemet:
Abid Raja presiserer overfor VG Nett at han ikke anklager nordmenn får å være dårlige mennesker. Han mener imidlertid at det er naturlig å gi mindre dersom nordmenn sitter med et negativt bilde av Pakistan, etter medieoppslag om terrorisme og korrupsjon over flere år.


Akkurat ja. Det var jo litt andre boller, får man si. En smidig rettrett fra den godeste Raja... Og jeg gjetter at det mest tungtveiende argumentet for folk flest er nettopp korrupsjon. Dette bekreftes mer eller mindre av Kirkens Nødhjelp:

- Vi tror det er to hovedårsaker til at vi ikke har klart å samle inn så mye som ønsket, selv om mange allerede har vist givervilje. Vi som organisasjoner har ikke gått sterkt nok ut. I tillegg er vi i en fase der mediene viser hvor forferdelig ting er, men ikke at nødhjelpen faktisk kommer fram, sier Sommerfeldt.

Av og til kan det være en god idé å tenke litt etter før man åpner kjeften, Raja.

Foto: NorskeVenstre

1 kommentar:

Unknown sa...

Når Raja sier muslimer, så snakker han egentlig om korrupsjon og terrorisme?