tirsdag 17. august 2010

Lovbrudd uten offer

En gjeng svenske fotballspillere har vært involvert i det avisene kaller en "sex-skandale". De har hatt sex med prostituerte. Pinlig? Ja. Men skandale?

Grunnen til at avisene finner det for godt å fråtse i denne affæren er at kjøp av sex er kriminalisert i Sverige, derfor har disse fotballspillerne gjort noe ulovlig, som att på til er sosialt uakseptabelt. Slikt blir det overskrifter av.

Personlig mener jeg man er på god vei i feil retning når man vedtar morallover, lover som forbyr handlinger som er moralsk tvilsomme, i et vestlig, demokratisk samfunn. Praktisk talt alle vestlige land har allerede i dag lover som forbyr trafficing og sex med mindreårige mot betaling. Mange land har også lover mot hallikvirksomhet. Dette er bra, da disse lovene beskytter mennesker mot overgrep. Det finnes et offer. Men når man i tillegg gjør det ulovlig å gjøre en avtale med et voksent, samtykkende menneske om å utveksle penger for seksuelle tjenester da går man langt utover rammene for hva rettsvesenet skal håndtere.

Hva blir den neste moralloven man innfører mon tro? Forbud mot utroskap? Forbud mot å høre på moralsk fordervende musikk? Hvor kjenner vi dette igjen fra?


Psykodemonen er inne på samme linje.

Ingen kommentarer: