tirsdag 10. august 2010

Hva man ikke får høre Stoltenberg si

Det ser, ifølge VG.no, ut til at regjeringen kan komme til å snu i "Hardangergate"-saken. Tydeligvis finnes det, i motsetning til hva vi tidligere har fått høre fra det hold, alternativer som er langt mindre påtrengende. Et alternativ som skisseres er å flytte mastene slik at de blir mindre synlige fra Hardangerfjorden. Et annet alternativ som trekkes frem er sjøkabler.

En morsom detalj i det hele er at man ønsker å påbegynne byggingen selv om man nå muligens skal foreta en ny utredning:

En Sp-kilde i regjeringssystemet understreker overfor VG Nett at vedtaket fra 2. juli står fast og at byggingen av disse mastene kan påbegynnes parallelt med en utredning av sjøkabelalternativet.

Dette høres jo unektelig ut som et av følgende alternativer:
  1. Man tenker ikke å la seg presse likevel, og denne utredningen er bare en formalitet som uansett kommer til å skrinlegges.
  2. Man viser en utrolig forakt for skattebetalernes penger. Hvordan kan man påbegynne byggingen av noe som man ikke vet om man skal fullføre?
En ting vi i alle fall ikke får høre Jens Stoltenberg si (i denne saken heller) er "jeg tok feil, og har tatt konsekvensen av det". Refleksjon og selvkritikk er noe vår statsminister er kronisk ute av stand til.

Ingen kommentarer: