torsdag 8. januar 2009

Frekk jævel

Tidligere stortingsrepresentant Erik Dalheim (Ap) fremstår i dagens Dagbladet.no som en rimelig frekk jævel i det han hardnakket nekter å betale tilbake de 1,3 millioner kroner Riksrevisjonen mener han feilaktig har fått utbetalt i pensjon, uansett granskingsutvalgets konklusjon. Hvorfor? Jo, fordi han føler at han har handlet rett:
- Jeg ser ingen grunn til at jeg skal betale tilbake pensjonen jeg har mottatt. Jeg har fra dag en av vært sikker på og overbevist om at jeg har opptrådt korrekt og at jeg har handlet riktig. Jeg vet ikke hva utvalget vil konkludere med, men jeg kjenner min egen sak og regelverket, sier Dalheim.

Akkurat ja. Og en allminnelig pensjonist i et liknende tilfelle (dog i langt mindre skala, la oss si med 130 urettmessig utbetalte kroner på samvittigheten) kan selvsagt også hevde å ha handlet i god tro, og dermed slippe unna politianmeldelse og ubehageligheter med Statens Innkrevingssentral?

Jeg regner forøvrig med, dersom granskingsutvalget kommer til at pengene er urettmessig utbetalt, at Statens Innkrevingssentral vil kobles inn og ta de grep som benyttes mot hvermannsen i slike situasjoner der man ikke frivillig vil betale tilbake: Trekk i lønnen, tvangssalg av løsøre og eiendom, og naturligvis alt med en herlig ågerrente, som i Dalheims tilfelle vil øke gjelden med et par hundre tusen kroner årlig. En annen håndtering av en slik sak vil være skandaløs.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er fullstendig enig. Han kunne godt spart seg den overlegne og arrogante kommentaren om at han ikke ville betale tilbake uansett hva kommisjonen konkluderte med. Overfør saken hans til Statens innkrevingssentral, og gjennomfør tvangsmessig utlegg i formue el.lign, slik det gjøres for alle andre i dette landet som ikke betaler gjeld til det offentlige.

Samuel sa...

Kan jo ikke akkurat si noe annet enn at det er fryktelig typisk...