onsdag 28. januar 2009

Skattedirektoratets manglende moral

Skattedirektoratet benytter seg av opplysninger stjålet fra banken LGT i Liechtenstein for å jage norske skatteflyktninger. Det dreier seg om et 50-talls saker.

Finansminister Kristin Halvorsen bekrefter, tilsynelatende uten noen kvaler, at opplysningene er ervervet på kriminelt vis:
- Tyske myndigheter betalte en utro tjener for å få disse opplysningene. Videre har myndighetene i tyskland sendt oss informasjonen gratis, sier Kristin Halvorsen til Nettavisen.
I samme artikkel truer finansministeren med rettslig forfølgelse av nordmenn som av skattemessige årsaker har flyttet penger ut av landet:
- De som nå ønsker å hente pengene hjem får en mulighet til å melde seg selv for å bli lempligere behandlet. De som tas ved at ligningskontoret eller skattemyndighetene oppdager dem, risikerer både rettslig forfølgelse og stor straffeskatt, sier Halvorsen.
Det er fascinerende å se finansministeren og Skattedirektoratet oppvise et slikt formidabelt fravær av moral i kampen mot skatteytere "uten moral". Om noen skulle vært rettslig forfulgt her så er det finansministeren selv, for makan til uthuling av rettssikkerheten til norske borgere har jeg ikke sett på meget lang tid.

Ingen kommentarer: