onsdag 21. januar 2009

Skandaløst

En UD-ansatt i Saudi-Arabia har sendt rundt en e-post der Israels framferd i Gaza sammenlignes med nazistenes jødeutryddelser under andre verdenskrig. Man kan mene hva man vil om denne siste Gazaoffensiven, selv som UD-ansatt, men å sende ut en e-post med en slik utidig og grotesk sammenligning fra sin arbeidsgivers e-postadresse, altså i egenskap av UD-ansatt og ikke som privatperson, er intet mindre enn fullstendig skandaløst. Denne mindre begavede UD-ansatte bør snarest få sparken, eller omplasseres til en skrivebordsjobb i Norge, før hun kan forårsake mer skade.

14 kommentarer:

Andy sa...

Hell enig. Vedkommende kan ikke skjule seg bak at det var ment til "privat" bruk. Nå må Støre vise handlekraft og få vedkommende fjernet fra sin stilling. Slike ytringer kan ikke UD leve med.
At vedkommende ikke har fått med seg at de metoder Hamas bruker lokalt i Gaza ligenr mer på Gestapo enn noe annet, er ikke overraskende.. Få opp øynene!!

Christian Pettersen sa...

Fullstendig enig med deg at dette er skandaløst, vi får håpe regjeringen har vett nok til å komme ed en uforbeholden offentlig beklagelse for dette samt å sparke galningen som står bak e-post angrepet. For det er det, det er: et propagandaangrep av verste sort, ment til å sverte jøder og fremprovosere jødehat.

Men å gi ham er skrivebordsjobb her i Norge slik du foreslår synes jeg ikke er noen god ide, problemet er at denne mannen allerede har et skrivebord og en offisiell e-postadresse, tror han heller bør bli satt til å måke snø eller tømme søppeldunker i parken, det er en jobb som passer bedre for et menneske med vedkommendes talenter.

Iden sa...

Jeg vurderer å flytte fra Norge ass! Jeg kan ikke leve med denne antisemettismen som det norske folks representanter driver å sprer!

Begge parter har gjort grove feil i denne konflikten, og ingen av dem kan unskyldes uten videre. Men det er forståelig at Israel må kjempe tilbake. Det er synd at det palestinske folk må lide for hva Hamas driver med, men i mine øyne er dette nesten uungåelig. Hamas gjemmer seg bak den palestinske befolkningen, og Israel kan ikke bare sitte og se på at deres egne blir drept av palestinske raketter uke etter uke, år etter år.

Norske myndigheter ser kun det gale som Israel gjør, mens palestinerne er helt uskyldige i deres øyne. Ja takk til myndigheter som representerer folkets meninger, og ja takk til objektive medier. Vi mangler begge deler i Norge...

Anyways, vedkommende som har sendt ut denne eposten bør få sparken umiddelbart. Det er lov til å ha egne meninger, men å spre dem fra en offentlig kanal på denne måten er uholdbart.

Anonym sa...

Det er ikke en han, det er en hun. Hun heter Trine Lilleng. her er bloggen hennes:
http://www.vgb.no/7160/perma/209675
Hun var også involvert i en skandale tidligere da hun publiserte konfidensiell UD informasjon i bloggen. Det virker som om hun er ei venstreekstrem islam fitte om du titter i bloggen hennes.
Ikke en person jeg ønsker skal representere vår nasjon i alle fall.

Ørjan sa...

Helt topp, Bildemontasjen burde vært vist på storsjerm utenfor stortinget!!!

TWJ sa...

Kanske Israel venner burde slutte å suttre og klage over antisemmitisme og heller gå inn i seg selv og ta litt selvkritikk.

Kan dere egentlig forklare forskjellen ???

Er jo en kjennsgjerning at misshandlede barn ofte fortsetter den negative trenden til sine egne barn

TWJ sa...

Snodig at dere israel venner ikke klarer å skille mellom jødedommen og zionismen..

Zionismen er en politisk overbevisning som utfører terrer for å nå sine mål. Godt eksempel er den zionistiske bevegelsen irgun som utførte flere terrorangrep før 1948 for å presse igjennom den zionistiske staten israel.

Ifølge den jødiske torraden ble jødene fratatt israel igjen da de syndet til gud og ble sendt i eksil og de skal ikke få israel tilbake igjen før messiah kommer for å gi dem israel tilbake, dette skal ikke skje via en mennesklig terroristisk politisk overbevisning

TWJ sa...

Det å være imot den zionistiske statens israel sine handlinger er ikke det samme som å være imot jøder

Det er faktisk mange jøder som er sterkt imot zionismen

Anonym sa...

Ørjan: Det er en stor forskjell på historiens mest effektive industrielle folkemord og Israels selvforsvarskrig mot Hamas.
Bildene i e-posten er brukt helt ukritisk og uten analyse. Man må være temmelig historieløs, og ikke spesielt kritisk, om man sammenligninger Israelernes behandling av palestinerne med nazistene behandling av jødene.

NickO sa...

Javisst er det stor forskjell på Naziztenes behandling av jødene under 2. verdenskrig og Israels behandling av Palestinerne de siste årene.

Men Israel er et godt stykke på vei ned samme gata. Og det er DET som overasker meg, at israel og israels venner ikke ser dette selv.

Israel burde være det siste landet i verden til å sperre inne minoriteter bak høye murer i ghettoer, differensiere borgerrettigheter etter etnisitet og religion og å sulte ut hele befolkninger ved å blokkere forsyninger av lisvnødvendige varer.

Det er et sikkert et langt stykke igjen til konsentrasjonsleire, tvangsarbeid og bruk av gasskammere. Men at man i det hele tatt velger å gå i den retningen er over min fatteevne.

Marie sa...

noen gang tenkt på at holocaust kanskje var fabrikkert for å nettopp skape sympati for israel/jøder slik at de kunne få israel servert på et sølvfat? noen ganger gjelder virkelig ordtaker "truth is stranger than fiction"

Iden sa...

Marie: Ja, har tenkt over det... Etter å ha hørt nynazister hevde at dette er tilfellet. Har ikke mer å si. At du i det hele tatt kan legge frem et slikt argument er VIRKELIG utenfor min fatteevne.

Anonym sa...

Skulle bare mangle at noen sier sannheten, det eneste som er å beklage er at den kommer fra en sekretær i UD istedetfor fra de som sitter med reell makt i regjeringsapparatet.

TWJ sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.