onsdag 28. januar 2009

Navarsete bak tåpelig utvidelse av loven?

Ifølge vg.no står Senterpartileder og samferdselsminister Liv Signe Navarsete bak den fullstendig hårreisende utvidelsen av dagens rasismeparagraf, som i praksis vil bety en urimelig innskrenkning av ytringsfriheten. Man kan like godt forby "Life of Brian" igjen, man kan kaste Muhammedkarikatørene i fengsel, og man kan glemme kritiske debatter om ymse livssyn og religioner. Kort sagt tar man et ubehagelig steg tilbake til middelalderen, der gudsbespottere skulle brennes på bålet. Jeg trodde den siviliserte verden hadde kommet et steg lengre.

Det som overrasker meg er at det er vår vandrende skandale av en samferdselsminister som har blandet seg inn og tvunget frem denne mildt sagt forhastede utvidelsen av loven. Har ikke dette tåpelige mennesket fått gjøre nok ugagn i samferdselssektoren?

2 kommentarer:

hans jørgen sa...

Godt sagt!! Fruen er jo helt på bærtur - igjen!!

Martin sa...

Jeg lurer på hvor de tar disse tåpelige lov forslagene fra. Seriøst?! Når skal denne undertrykkende innskrenkningen av ytringsfriheten ta slutt? Jeg vurderer sterkt å flytte fra dette tåpelige landet, som kommer til å gå dukken etterhvert.