fredag 27. februar 2009

Komiske-Knut

Dagbladet.no tar seg bryet med å ramse opp all kritikk som har kommet mot justisminister Knut Storberget den senere tiden, og alle kallenavn som har dukket opp på ham i media. Min personlige favoritt er "Vingleberget". Meget passende, om jeg skal si det selv.

Det fremgår ikke spesielt tydelig hva som er hensikten med denne artikkelen, men det later til at det skal fremstå som en slags forklaring til at Storberget nå er sykemeldt - at hans politiske inkompetanse har nådd i kapp med ham, og kritikken har blitt for mye å takle?

Det er naturligvis leit for Storberget og hans nærmeste at han "går i veggen" på den måten som man kan få inntrykk av at han har gjort. På en annen side så må det på ingen måte føre til at man behandler udugelige politikere noe mildere i fremtiden. Tvert imot, gjør man en elendig jobb så må det få konsekvenser, og kan man ikke få sparken (slik Storberget ville fått om han ikke jobbet i en vernet bedrift) så er vel ramsalt kritikk det nest beste alternativet. Takler man ikke det så får man finne seg noe annet å gjøre som ikke innebærer å kaste bort skattebetaleres penger. Forøvrig synes jeg kritikken mot rikspolitikerne generelt er alldeles for tafatt. Det er langt flere politikere enn Storberget som fortjener både kallenavn og lite flatterende karakteristikker.

Ingen kommentarer: