tirsdag 24. februar 2009

Ordfører med hodet i sanden

Dagbladet følger opp artiklene om Siv Jensens "snikislamisering" med en artikkel der norske Acta får skylden for forfallet i ghettobydelen Rosengård i Malmö. Det er meget mulig at Acta er skyld i dette, det vet jeg ingenting om, men det mest interessante er hvordan Malmös ordfører, Ilmar Reepalu (Socialdemokraterna) fullstendig stikker hodet i sanden og benekter at det skulle være andre problemer i Rosengård enn standarden på disse leilighetene:

Ordfører Ilmar Reepalu avviser overfor flere medier blankt Siv Jensens påstand om at sharialover gjelder i bydelen, men innrømmer kummerlige boforhold. Til P4 sier Reepalu at norske Acta har mye av skylden for de kummerlige boforholdene.

Dette kommer forøvrig fra samme ordfører som ville stoppe en tenniskamp mellom Israel og Sverige i protest mot Israels aksjoner i Gaza. Som et kompromiss har han nå gått med på at kampen avholdes for tomme tribuner... Dette gir vel et visst inntrykk av hvilken type menneske vi snakker om, og at hans fornektelse av problemene i Rosengård bør tas med en aldri så liten klype salt. Ekstremister har aldri særlig stor kredibilitet, uansett politisk farge. Da er det mer interessant å høre hva politi, boende og fagfolk har å si om situasjonen i denne bydelen, droppe kategoriske avvisninger og diskutere som voksne mennesker.

VG.no har forøvrig også publisert denne artikkelen.

Ingen kommentarer: