mandag 6. september 2010

Ikke de skarpeste knivene

Riksadvokaten hevder at Stig Millehaugen og en ikke navngitt 29-åring har planlagt drapet på gjenglederen Mohammed Javed på Facebook, av alle ting! Riktignok brukte 29-åringen en falsk profil til å kommunisere med Millehaugen, men hvor dum får man egentlig være? Absolutt alt du gjør på Facebook lagres "for alltid", og kan når som helst hentes fram. Selskapets syn på personvern er heller ikke det mest seriøse.

Man skulle tro at et absolutt minimum av sikkerhet når man planlegger kriminalitet over Facebook er at begge parter skaffer seg en anonymiseringsløsning (VPN) som gir ikke-sporbare IP-addresser, deretter registrere to helt nye e-mailadresser, for eksempel på hotmail eller google, og til slutt opprette nye profiler på Facebook med disse nye e-mailadressene. Og absolutt all denne kommunikasjonen må selvsagt gå via VPN'en slik at politiet ikke kan spore opp den virkelige IP-adressen bakom.

Om opplysningene fra Riksadvokaten viser seg å stemme så vitner det om to glade (?) amatører snarere enn hardbarkede kriminelle. Eventuelt en ekstrem undervurdering av politiets evner og resursser.

Ingen kommentarer: