fredag 9. april 2010

Innfrir Apple? Not so much.

Jasså, kommende versjon av iPhone OS "innfrir" tydeligvis publikums ønsker. Ganske riktig, her har man fått på plass litt ny funksjonalitet som i en årrekke har vært regnet som selvsagt av alle andre mobiltelefonprodusenter og konsumenter: Mulighet for multitasking, slik at man for eksempel kan bruke musikkspilleren samtidig som man blar gjennom mailen sin. Ohhh, hvilken revolusjon.

Og endelig kan man bruke bluetooth-funksjonen til noe annet enn å koble til et trådløst headset - nå kan man nemlig også koble til et trådløst tastatur! Makan til forkrøplet funksjonalitet har jeg aldri sett. Fremdeles går det altså ikke an å gjøre noe så enkelt og selvsagt som å overføre et bilde eller en mp3-fil til en laptop eller en annen mobiltelefon via bluetooth. Dette går til sammenligning alldeles utmerket i min urgamle SonyEricsson, og er faktisk en ganske nyttig funksjon i hverdagen.

Og hva med en litt mer fancy startskjerm der man kan ta i bruk widgets, slik man kan på Android-telefoner og visse andre telefoner fra Samsung og Nokia, for eksempel? Det begynner å bli ganske kjedelig å bare ha et mylder av ikoner spredt rundt på startskjermen. Å kunne samle dem i mapper gjør det kanskje litt enklere å finne frem til sine mer eller mindre unyttige applikasjoner, men det gjør ikke startskjermen mer attraktiv.

Og hva med å bruke micro-USB kabel for tilkobling og lading av telefonen? Dette er en standard som i prinsippet alle nye mobiltelefoner bruker - for å spare miljøet for unødvendig søppel og konsumentene for unødvendige kostnader. Men ikke Apple, gitt! Her tviholder man på en proprietær kabel som skal koble denne telefonen til iTunes - den proprietære programvaren som utrolig nok er den eneste måten telefonen kan kommunisere med pc'en på. Det går ikke en gang å ta ut minnekortet, stappe det inn i minnekortleseren på pc'en og overføre filer frem og tilbake via filutforskeren. Det ville jo vært for enkelt.

Nei, takke meg til en mer moderne og fremtidsrettet telefon uten Apple's skrekkelige innlåsingseffekt. Gå heller for en Androidtelefon av typen HTC Legend eller Desire.

2 kommentarer:

cloudhugger sa...

Det handler ikke om å være først, men om å gjøre det best - og her er Apple i særklasse!

Jeg har selv to mobiler, en Android-mobil og en iPhone 3GS - førstnevnte er ikke i nærheten av iPhone OS når det gjelder presisjon, ytelse og hvor gjennomført hele OSet er.

Og jeg er ikke alene om å mene dette, spør de aller fleste som sitter med begge alternativer. Feks min venn Jon Stødle som er en Android-fantast som tidligere drev det norske nettstedet Nordroid.no - http://goo.gl/gjWp

Android er ikke like presis som iPhone, og løsningene virker veldig halvhjertet per dags dato. Brukeropplevelsen når ikke en gang til iPhone OS sine knær.

Om jeg skal nevne noen andre problemer som gjør at Android mislykkes så må dette være at man feks må hacke mobilen for å få tilgang til betal-apps i Norge, eller laste ned piratkopierte apps. Oppdatering av OSet til de forskjellige mobilene er helt på jordet - man må vente i månedsvis for å få det nyeste OSet, utrolig dumt at man må bruke et utdatert OS så lenge før man får gleden av å oppdatere.

Jeg syns holdningen til dere anti-apple-folk er litt for feig - det er ikke uten grunn at iPhone slår alle rekorder på hvor fornøyd kundene er, og dette til tross for mobilens (nå tidligere) mangler. Apple gir oss brukere en brukeropplevelse du ikke får noen andre steder.

Visst er det leit noen ggr at Apple har full kontroll, men dette bidrar til at iPhone er mye mer presis og gjennomført.

Med vennlig hilsen Robert Sørensen / http://itelefonen.no

Den Politiske Flyktning sa...

Til informasjon så har jeg dessverre en iPhone, en 3GS, og det var moro de første par dagene, å laste ned meningsløse men morsomme apps og dille på. Men så dukket alle de håpløse og meningsløse tekniske restriksjonene opp. Det gikk ikke å overføre filer hit og dit, hver minste bagatell ble en omfattende operasjon som innebar å starte iTunes på pc'en og koble denne møkkatelefonen til pc'en via kabel.

OS'et er kanskje gjennomført - gjennomført enkelt, banalt og ukomplisert, fratatt all tenkelig funksjonalitet.

Det eneste positive jeg kan si om denne telefonen er at det går kjapt å navigere på den. Men jeg forventer dessverre litt mer funksjonalitet enn det.

En HTC Desire er bestilt, med seneste version av Android, og jeg venter i spenning.