torsdag 22. april 2010

"Ingen trussel, men en advarsel"

Ja så er jammen meg en gjeng fanatiske apekatter på krigsstien igjen, denne gangen mot skaperne av tegnefilmserien South Park. Hvorfor? Jo, fordi en tegnet parodi på deres profet opptrer i en episode av serien. Big deal, om man hadde hatt noe fornuftig å bruke tiden sin på. Det har dessverre ikke ansamlingen av rejects som kaller seg Revolution Muslim:

- Vi må advarer Matt og Trey om at det de gjør er dumt og at de trolig vil ende opp som Theo van Gogh, heter det i en uttalelse på gruppens hjemmeside.

- Dette er ingen trussel, men en advarsel om det som trolig kommer til å skje, skriver den ytterliggående gruppen.

Hmm...vent, hvor jag jeg hørt denslags vås tidligere? Joda, ganske riktig, fremført av en annen liten apekatt som åpenbart mangler fornuftige gjøremål å ta seg til:

- Når vil norske myndigheter og deres medier forstå alvoret i dette her? Kanskje ikke før det er for sent. Kanskje ikke før vi får et 11. september på norsk jord. Dette er ingen trussel, det er en advarsel, sa Mohyeldeen Mohammad.

Med "alvoret" menes da å karikere en historisk skikkelse. Kalenderen viser faktisk 2010, ikke 1510... Og nei, det er ikke mindre straffbart å fremsette drapstrusler bare fordi man avslutter med at "det er ingen trussel". Hadde det vært så enkelt: "Hit med alle penga ellers skyter jeg...og nei, dette er ikke et ran". Nei da så.

Ingen kommentarer: