tirsdag 27. april 2010

Et spørsmål om rykte eller penger?

Skiløper Petter Northug får kritikk av Norges Idrettsforbund for sin deltagelse i en pokerturninger i Monte Carlo. Men hva er det egentlig som får idrettsforbundet til å reagere? At poker er ulovlig og straffbart i Norge, og vurderes som så farlig at man må gå til væpnede tilslag mot antatte pokerklubber i stedet for å ta hånd om virkelig kriminaltet, sier vel langt mer om nisselandet Norge enn om selve kortspillet. Det er neppe fare for Northugs anseelse i så måte.

Dette argumentet viser seg da også å ikke ha like stor vekt som det faktum at man gjennom å delta i en pokerturnering kaster glans over en virksomhet som er en konkurrent til Norsk Tipping. Inge Andersen fra Norges Idrettsforbund forklarer:

Han poengterer at det må tydeligere bevisstgjøres overfor Northug at det er Norsk Tipping som er idrettens viktigste finansieringskilde for toppidrett, breddeidrett, barneidrett og anleggsutbygging.

Med andre ord, du må gjerne drive med gambling og hasardspill, Northug, bare du støtter Norsk Tipping, som bidrar med penger til idrettsforbundet, og ikke en konkurrerende virksomhet. Da vet vi det.

Ingen kommentarer: