torsdag 24. september 2009

Om å ta ansvar

I anledning kuppet mot verdisentralen utenfor Stockholm i går kan man i Dagbladet i dag lese hvorfor politiet opptrådte pinlig passivt i møte med disse kriminelle utskuddene:

Operativ sjef i politiet, Christian Agdur, mener det var en riktig beslutning å ikke skyte mot ranerne. Han forteller at en av tjenestemennene ønsket å gjøre dette, men fikk nei fra sin overordnede på stedet.

- Han fikk nei til svar. Slik jeg ser det var det en riktig beslutning siden ranerne ikke utgjorde noen trussel mot politiet der og da. Vi måtte også ha tatt ansvaret dersom helikopteret hadde styrtet etter våre skudd, sier Agdur.


Dette oppsummerer vel på en ypperlig måte den skandinaviske mentaliteten, som mer eller mindre gjør området til et fristed for kriminelt kryp fra hele verden. Her behøver man virkelig ikke å være redd for å bli stoppet eller beskutt av politiet i sin kriminalitetsutøvelse! Hva med å ta ansvaret for at man har latt en gjeng tungt bevæpnede yrkeskriminelle slippe unna med et ransbytte på flere titalls millioner kroner, fordi man er redd for at et lite helikopter skal styrte, herr Agdur?

4 kommentarer:

Unknown sa...

De har vel ikke dødstraff i Sverige, så å styrte helikopteret dems vil jo vært å drepe dem for at de har begått et ran.

Den Politiske Flyktning sa...

Huff, ja det hadde jo vært sørgelig om en gjeng hardbarkede og tungt bevæpnede yrkeskriminelle ble drept i en konfrontasjon med politiet. Da er det nok bedre å la dem gjøre seg ferdig med ranet og komme unna i fred og fordragelighet. Og det er derfor dette kommer til å hende igjen og igjen.

Unknown sa...

Vel ja, det ville selvfølgelig vært sørgelig?

Men om du ikke synes at menneskeliv er såpass mye verdt, så deg om det.

Selv om noen stjeler alle pengene dine, gir ikke det deg rett å drepe den personen.

Hvis noen prøver å drepe deg derimot, så kan du jo handle i selvforsvar.

Den Politiske Flyktning sa...

Og nettopp denne sjarmerende naive flower-powermentaliteten, kombinert med latterlig lave straffer, fører som sagt til at Skandinavia blir en tumleplass for tunge kriminelle. Men visst, det var jo dette med å vende det andre kinnet til, forgive and forget, og alt det der.