torsdag 17. september 2009

Menneskeskapt forandring!


Nå står ikke verden til påske... Kjendisastronom Knut Jørgen Røed Ødegaard varsler at nordlyset trekker sørover i Europa, til den Nord-Norske turistnæringens store fortvilelse.

Det er naturligvis ikke snakk om annet enn at dette også skyldes menneskeskapte klimaforandringer, akkurat som den krympende isen på polene. Det sier jo seg selv at slike dramatiske hendelser ikke kan være naturlige. Her må det strakstiltak til, og da får vi begynner der det virkelig monner: Mer bompenger og høyere bilavgifter!

Da blir nok nordlyset værende her oppe i nord skal dere se.

Foto: Image Editor

5 kommentarer:

WyB sa...

Mener du seriøst at dette er menneskeskapt?
Sjekk heller litt eldre artikler om denne bevegelsen:

http://www.aftenposten.no/fakta/innsikt/article1720160.ece

http://www.astro.uio.no/ita/nyheter/polflipp_0502/polflipp_0502.html

Som man ser har den beveget seg så lenge vi har kjent til de magnetiske polene.

Den Politiske Flyktning sa...

Hehe, glemte jeg ironi tag'ene igjen? ;)

Anonym sa...

Til Wyb - du sier at den magnetiske nordpol har flyttet på seg så lenge vi kjenner til, og er altså ikke noe menneskeskapt. Greit nok, det respekterer vi. Men hva med klimaet? Det har forandret seg til alle tider, fra varme perioder til istider. Slik som de forandringene vi ser nå. Hvordan kan vi da så forferdelig skråsikkert påstå at dette er menneskeskapt, og ikke som en konsekvens av naturlig forandring.....ikke ulikt nordpolens ferd sydover!

Unknown sa...

DPF: INGEN har sagt dette er menneskapt. At du påstår folk har sagt dette gjør deg veldig useriøs og lett. Forøvrig er det interessant at DETTE var det eneste du klarte å få ut av dette fenomenet. Hadde du visst hva magnetfeltet til jorden beskytter oss mot (polarlysene er som det blir nevnt soner hvor magnetfeltet går inn og ut av atmosfæren og strålingen treffer gasspartiklene) ville du nok funnet det adskillig mer interessant å skrive om hva dette kan ha å si for oss over tid (lang tid, fra 1500 til 15000 år riktignok). Men det er jo åpenbart at du ikke er interessert i slike kjedelige fakta, men å kverulere.

Fabian: Vel nå har jo IPCC forsket grundigere på dette enn noen andre, sammen med blandt andre ganske anerkjente US DoE, MiT og Lawrence Berkeley. Slutningene fra denne forskningen er at det er 95% sannsynlighet for at endringene er menneskapte [ref tilstandsrapporten fra våren 07, og det kommer snart en oppdatert rapport som dessverre for oss alle er langt mindre konservativ]. Så vi vet ikke 100%, men når all forskning tyder på dette, hvorfor ikke heller være føre var? Vi ser jo bevisene banker hardere på døra hvert eneste år.

Jeg lurer på om du eller denne useriøse lettvekteren "Den Politiske Flyktning" i det hele tatt har det minste snev av kunnskap om tingene dere snakker om? Har dere lest noen forskningsrapporter på dette? Sett noen konklusjoner? Det har jeg vondt for å tro. Flyktning er du ihvertfall, men åpenbart fra fornuften, sannheten og vitenskapen.

Unknown sa...

Om det er slik at klimaendringene IKKE er menneskeskapt, skal det i alle fall ikke forskes på det! Det er noen få som feks forsker på solens innvirkning, men de får ikke mye blest eller midler....